Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

De betekenis van SEO is Search Engine Optimization,
oftewel: zoekmachine optimalisatie.

Wat is SEO

De betekenis van SEO is Search Engine Optimization, oftewel: zoekmachine optimalisatie. Dit is een verzamelnaam voor alle activiteiten die je doet, om ervoor te zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk wordt getoond in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines.

Voor 95% van de Nederlanders start de zoektocht naar een product of bedrijf online. Om onder de aandacht van je doelgroep te komen en leads te genereren moet je er dus voor zorgen dat je bovenaan komt in de zoekmachines. Zelfs als mensen de aankoop uiteindelijk offline doen.

Zoekmachine-optimalisatie
Zoekmachine Optimalisatie

SEO is onmisbaar

Zoekmachine optimalisatie is een belangrijk onderdeel van online marketing en kan leiden tot meer bezoekers en uiteindelijk meer verkopen. Hoe hoger je in de zoekresultaten staat, hoe meer mensen doorklikken naar jouw website. En dat is wat je uiteindelijk wilt. Je wilt opvallen op de eerste pagina van Google of andere zoekmachines. Dit doen we door de website op de juiste manier in te richten, de aandacht te trekken met goede meta titels en omschrijvingen, en bijvoorbeeld een uitgelichte afbeelding. 

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) is over het algemeen een langetermijn traject, als je het vergelijkt met SEA. Je plek op de eerste pagina in de zoekresultaten moet je ‘verdienen’. Dit doen wij voor jou! Met de juiste strategie, tools en expertise vliegen wij de markt voor je aan.

De basis van SEO werkzaamheden

Een goede basis is het halve werk. Je begint natuurlijk met het lanceren van je eigen website. Voordat we aan de slag gaan met de optimalisatie moet er een goed fundament liggen waarop we kunnen bouwen. Je begint met het toevoegen van content, content die past bij wat jij doet, verkoopt of welke dienst je levert. Een ‘Zoekmachine Optimalisatie (SEO) pagina’ moet aan verschillende pijlers voldoen, hierin kunnen wij jou helpen! Wij kunnen de pagina’s (met jouw kennis) schrijven of jouw advies geven hoe je dit het beste kunt opbouwen. Vanaf dat moment gaan we door naar de technische optimalisaties. Hoe snel is jouw website? Wat is de kwaliteit van de inhoud? En hoe zorgen wij ervoor dat we de bezoeker zo goed mogelijk kunnen bedienen?

On-page en off-page optimalisatie

Naast alle technische optimalisaties die we verzamelen onder de naam on-page optimalisatie, hebben we ook zoiets als off-page optimalisatie. Dit zijn alle werkzaamheden die plaatsvinden naast jouw website, vandaar het woord off-page.

Belangrijkste off-page werkzaamheden

De belangrijkste off-page werkzaamheden vallen onder onze dienst linkbuilding, hierover kan je alles lezen onder onze dienst linkbuilding of lees voor meer informatie eens onze blog linkbuilding voor dummies. Hierin leggen we laagdrempelig uit wat er allemaal bij off- page optimalisatie komt kijken.

Laat de specialisten van Reward maar losgaan op je website. Tot het technisch allemaal klopt en de content aantrekkelijk is. Dan zit er zéker een positieverbetering voor je in!

Wil jij ook online groeien?