Zoekmachine optimalisatie SEO

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

De betekenis van SEO is Search Engine Optimization,
oftewel: zoekmachine optimalisatie.
Zoekmachine Optimalisatie

Wat is SEO

De betekenis van SEO is Search Engine Optimization, oftewel: zoekmachine optimalisatie. Dit is een verzamelnaam voor alle activiteiten die je doet, om ervoor te zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk wordt getoond in de organische (niet-betaalde) zoekresultaten van zoekmachines.

Voor 95% van de Nederlanders start de zoektocht naar een product of bedrijf online. Om onder de aandacht van je doelgroep te komen en leads te genereren moet je er dus voor zorgen dat je bovenaan komt in de zoekmachines. Zelfs als mensen de aankoop uiteindelijk offline doen.

Zoekmachine optimalisatie SEO

SEO is onmisbaar

Zoekmachine optimalisatie is een belangrijk onderdeel van online marketing en kan leiden tot meer bezoekers en uiteindelijk meer verkopen. Hoe hoger je in de zoekresultaten staat, hoe meer mensen doorklikken naar jouw website. Dat is wat je uiteindelijk wilt. Je wilt opvallen op de eerste pagina van Google of andere zoekmachines. Dit doen we door de website op de juiste manier in te richten, de aandacht te trekken met goede meta titels en omschrijvingen, en bijvoorbeeld een uitgelichte afbeelding. 

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) is over het algemeen een lange termijn traject, als je het vergelijkt met SEA. Je plek op de eerste pagina in de zoekresultaten moet je ‘verdienen’. Dit doen wij voor jou! Met de juiste strategie, tools en expertise vliegen wij de markt voor je aan.

 

Vragen over zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Neem contact op met onze SEO specialist Jens!

De basis van SEO werkzaamheden

Een goede basis is het halve werk. Je begint natuurlijk met het lanceren van je eigen website. Voordat we aan de slag gaan met de optimalisatie moet er een goed fundament liggen waarop we kunnen bouwen. Je begint met het toevoegen van content die past bij wat jij doet, verkoopt of welke dienst je levert. Een ‘Zoekmachine Optimalisatie pagina’ moet aan verschillende pijlers voldoen, hierin kunnen wij jou helpen! Wij kunnen de pagina’s (met jouw kennis) schrijven of jou advies geven hoe je dit het beste kunt opbouwen. Vanaf dat moment gaan we door naar de technische optimalisaties. Hoe snel is jouw website? Wat is de kwaliteit van de inhoud? En hoe zorgen wij ervoor dat we de bezoeker zo goed mogelijk kunnen bedienen?

Zoekwoorden

Bij SEO is het belangrijk om elke pagina te baseren op een zoekterm. Wij beschikken over verschillende tools om te onderzoeken welk zoekwoord bij welke pagina past. Door het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek, zorgen wij ervoor dat jouw pagina hoger in de zoekresultaten komt. Elke zoekterm heeft een bepaalde zoekintentie en het is belangrijk om daar zo goed mogelijk antwoord op te geven. Door een zoekwoordenonderzoek komen wij erachter welke zoekwoorden geschikt zijn voor welke pagina. Als je op een bepaald zoekwoord zoekt, wil je natuurlijk de beste pagina die antwoord op jouw vraag geeft. Wij zullen op basis van een zoekwoordenonderzoek ervoor zorgen dat jouw pagina’s op de beste manier worden ingericht.

 

 

 

 

 

LinkedIn advertising

On-page en off-page optimalisatie

Een SEO-strategie bestaat uit on-page en off-page SEO. On-page SEO factoren zijn alle factoren op de website zelf. Denk bijvoorbeeld aan de content, interne links, je websitestructuur, zoektermen en de snelheid van je website. Daarnaast heb je ook off-page optimalisatie. Dit zijn alle werkzaamheden die plaatsvinden naast jouw website, vandaar het woord off-page. Hierbij kan je voornamelijk aan linkbuilding denken.

 

Belangrijkste off-page werkzaamheden

De belangrijkste off-page werkzaamheden vallen onder onze dienst linkbuilding. Simpel gezegd is een backlink niets anders dan een linkje van een website die verwijst naar jouw website. Dit kun je zien als een ‘aanbeveling’. Hoe meer backlinks je krijgt van andere websites, hoe meer autoriteit je opbouwt. Hierover kan je alles lezen onder onze dienst linkbuilding of lees voor meer informatie eens onze blog linkbuilding voor dummies. Hierin leggen we laagdrempelig uit wat er allemaal bij off- page optimalisatie komt kijken.

Laat de specialisten van Reward maar losgaan op je website. We zullen het technisch laten kloppen en de content aantrekkelijk maken. Dan zit er zéker een positieverbetering voor je in!

 

Zoekmachine Optimalisatie uitbesteden?

Meer informatie over zoekmachine optimalisatie door Reward? Wij nemen de mogelijkheden graag met je door.

    Wil jij ook online groeien?