Conversie optimalisatie

Het maximale uit jouw bezoekers halen.
CRO

Het maximale uit je bezoekers halen

Heb je het gevoel dat het beter kan? Dan moet je je bezig gaan houden met conversie optimalisatie. Conversie optimalisatie is het optimaliseren van de kans, de hoeveelheid en de frequentie dat een individuele gebruiker van je website converteert; ofwel, een bepaalde actie maakt die jouw organisatie iets oplevert. Met andere woorden: je probeert het maximale uit jouw bezoekers te halen.

Wat zijn conversies?

Conversies zijn bepaalde actiepunten die een gebruiker moet maken. Conversies zijn dus doelen zoals bijvoorbeeld: het klikken op het telefoonnummer om te bellen, het aanmelden voor een nieuwsbrief, het aanvragen van een offerte of het invullen van het contactformulier.

A/B tests

Heb je bijvoorbeeld een Google Ads-campagne draaien? Dan is de klik op jouw advertentie al de eerste vorm van een conversie die je wilt bereiken. Hetzelfde geldt voor Display-banners en advertenties op Facebook.

Als je ervoor wilt zorgen dat meer bezoekers op je website of webshop klanten worden, dan is het slim om te kijken naar manieren om je conversieratio te verbeteren. Een populaire methode hiervoor is het uitvoeren van A/B tests. Hierbij maak je twee verschillende versies van dezelfde pagina en kijk je welke versie het beste werkt.

Maar waar moet je dan op letten?

Het is belangrijk om te kiezen welke elementen je gaat testen, zoals knoppen, afbeeldingen of formulieren. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je genoeg bezoekers hebt om het betrouwbaar te maken. Hierbij kan je verschillende metrics in de gaten houden, zoals conversieratio, bounce rate en time on page.

Let wel op dat conversie optimalisatie en A/B testen een doorlopend proces is. Je moet blijven testen en analyseren om ervoor te zorgen dat je website of webshop steeds beter wordt.

Met onze expertise en ervaring op dit gebied, kun je dit met een gerust hart aan ons uitbesteden. 

Wil jij ook online groeien?