Zoekmachine optimalisatie SEO
SEO

Technische SEO

De technische aspecten van SEO worden behandeld op de achtergrond van de website, in zowel het contentmanagementsysteem (CMS) als in de code
Technische SEO

Wat is Technische SEO?

Technische SEO omvat het verbeteren van de technische aspecten van websites met als doel hogere posities te verkrijgen in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Het vormt een belangrijk onderdeel van on-page SEO en draagt bij aan het begrip en de indexering van de website door zoekmachines. Bovendien draagt technische SEO bij aan een verbeterde gebruikerservaring door het optimaliseren van laadtijden en het oplossen van foutcodes.

facebook advertising of adverteren op facebook met Jens

Waarom is Technische SEO belangrijk?

Er zijn een aantal redenen waarom Technische SEO belangrijk is voor jouw website. Zo is het belangrijk dat potentiële klanten niet afhaken door een te lange laadtijd of als ze te lang moeten zoeken naar het gewenste product. Dit zijn voorbeelden van factoren waar Google op let bij het bepalen van je ranking. Google en overigens ook andere zoekmachines kijken niet alleen naar de kwaliteit van de content op je website, maar ook naar het technische gedeelte van de website. De volgende aspecten vallen onder het technische gedeelte van je website: werkzaamheid van linkjes, laadsnelheid van pagina’s, duplicate content, veiligheid van je website etc.

Als deze technische aspecten van de website niet op orde zijn geeft Google je een slechtere ranking.

social-advertising

Vragen over Technische SEO?

Neem contact op met onze SEO-specialist Jens!

Hoe beoordeelt Google mijn website?

Zodra een nieuwe website of pagina is gemaakt, beginnen de Google-robots direct met het crawlen ervan, nog voordat de site zichtbaar wordt in de zoekresultaten. Tijdens dit proces analyseren de robots de pagina’s om hun waarde te bepalen, wat van invloed is op de uiteindelijke ranking in de zoekresultaten. Door Technische SEO correct toe te passen, vergemakkelijk je het crawlen van je website voor deze robots. Dit helpt Google om de structuur en inhoud van de site beter te begrijpen, wat de kans op een hogere ranking vergroot. Als je website echter technische problemen heeft, kan dit het crawlen bemoeilijken en resulteren in een lagere ranking in de zoekresultaten.

Technische SEO meeting

Verschil tussen SEO en Technische SEO

Wanneer we praten over technische SEO, duiken we in de onderliggende code en structuur van je website. Dit gaat over zaken als de snelheid van je website, hoe gemakkelijk zoekmachines je kunnen indexeren, of er geen technische fouten zijn die de gebruikservaring verstoren, en nog veel meer. Het lijkt misschien op het werk van een webontwikkelaar, maar het heeft een directe impact op hoe goed je site presteert in zoekmachines. 

On-page en off-page SEO, richten zich op het optimaliseren van de inhoud van je website en het vergroten van de autoriteit en geloofwaardigheid van je site door middel van relevante backlinks.

Impact op de vindbaarheid van je website

Wij kunnen uit ervaring vertellen dat technische optimalisatie op het gebied van SEO vrijwel direct impact hebben op de vindbaarheid van je website. Je maakt namelijk de website beter voor de bezoekers, dit is iets wat Google waardeert. Als je website technisch gezien niet geoptimaliseerd is betekent dit ook dat bezoekers bijvoorbeeld lang moeten wachten tot de pagina geladen is, dit zorgt voor veel irritaties bij de bezoeker waardoor ze eerder naar de concurrent gaan.

Een website die niet technisch geoptimaliseerd is kost je dus klanten! Met een goede structuur blijven bezoekers langer op je website en  krijgen ze snel antwoord op hun vraag (iets wat ook heel erg belangrijk is voor Google). Als een bezoeker langer op je pagina blijft merkt Google dit ook op, dit zal weer een positief effect hebben op je ranking!

Technische SEO verbeteren?

Meer informatie over het verbeteren van je technische SEO? Wij nemen de mogelijkheden graag met je door.